- صفحه اصلي قالب گراف
- انجمن
- آپلود سنتر
- تبليغات
- ورود
- عضويت
- خوراک
- نقشه
- تماس با ما
- ارسال پيام به مدير در انجمن ghalebgraph@gmail.com\09394943902
پودر ماهی تن فرآورده جامد حاصل از یک فرآوری می باشد كه از آب گيری، پخت، جداسازی، خشک كردن و آسياب ماهی يا ضايعات آن به دست میآيد. اما تن نام ماهی بزرگ اقیانوسی از خانواده تون ماهیان است. این نوع ماهی با سرعت شنا میکند که بعضی از دسته های ماهی تن خونگرم میباشند. ماهیان تن در دریاهای گرم زندگی میکنند، اما بیشتر آنان در فصل تابستان به آب های شمال کره زمین سفر میکنند. “بال های ماهی آبی” حدود 3 متر طول دارند و آلباکور (تن بالهدراز) از انواع دیگر ماهی تن است. بعضی از انواع بزرگتر این نوع ماهی مانند بلوفین میتواند حرارت بدنش را با فعالیت ماهیچهای بالاتر از دمای آب ببرد که این کار کمک میکند تا در آب سرد زنده بماند.
ماهی تن چیست؟
ماهی تن و فرآوردههای وابسته را میتوان به عنوان یكی از غنی ترین مواد غذایی نام برد، چرا كه دارای كالری و پروتئین با كیفیت بالا است. پودر ماهی تن میزان قابل توجهی از اسیدهای آمینه ضروری برای بدن را داراست كه قابل هضم برای تمامی افراد می باشد. عامل مهمتر میزان چربی و كلسترول پایین در پودر ماهی تن است که وجود اسید چرب امگا 3 یكی دیگر از ویژگی های مهم این نوع فرآورده به حساب میآید. پودر ماهی تن سطح بالايی از اسيدهای آمينه اصلی نظير ليسئين را داراست كه در توليدات دانهای كه غذای اكثر حيوانات می باشد كم يافت میگردد.
پودر ماهی تن مبنی بر مقدار پروتئين، چربی، رطوبت، خاكستر و ازت آزاد آن به درجات مختلفی از لحاظ كيفی تقسيم می شود. هر چه مقدار پروتئين زيادتر و ميزان چربی، رطوبت، خاكستر و ازت آزاد آن كمتر باشد پودر حاصله مناسب تر می باشد. از انوع مواد مغذی این نوع ماهی می توان ویتامین های محلول در آب و محلول در چربی و همچنین مواد معدنی مانند سدیم، آهن، فسفر و … را نام برد. برای استعلام قیمت پودر ماهی تن به سایت آراد پودر مراجعه کنید.
خواص ماهی تن
ماهی تن منشاء بسیار خوبی از پروتئین، مواد معدنی نظیر سلنیوم، منیزیم و پتاسیم و همینطور ویتامین های B1 ، B3 و B6 می باشد. مهمتر از آن اینکه گوشت ماهی تن و همچنین پودر ماهی تن هم مانند گوشت بیشتر گونه های دیگر ماهی ها، سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 می باشد که مصرف آن اشتباهات پوستی و التهابات را کاهش می دهد و سرعت بهبود بیماران قلبی را بالا میبرد.
تناول کردن ماهی های در بردارنده امگا 3 برای کاهش بیماری های قلبی و عروقی بسیار موثر می باشد، چون این ماده مغذی واحد سنجش چربی های بد خون (LDL-کلسترول و تری گلیسریدها) را کاهش می دهد و میزان کلسترول خوب یا اینکه HDL را ارتقاء می دهد، و همچنین تجمع پلاکت را پایین میآورد و از لخته شدن خون پرهیز میکند. با کاهش سلول های اندوتلیال و ایجاد مشتقات پلاکت، از ضخیم شدن رگ ها جلوگیری می نماید و در نهایت عمل مشتقات شیمیایی سلول های دیواره رگ ها که سبب ساز آرامش و گشوده شدن رگها می گردد را ارتقا داده و ایجاد پیام آورنده های شیمیایی به اسم سیتوکسین ها را نیز معدود می کند.
- [*]این موارد فقط بخشی از خواص و فواید پودر ماهی تن بود که در این مقاله سعی شد به آنها اشاره شود.