چگونه یک وبلاگ خوب بسازیم؟
زمانی که صحبت از حضور در دنیای آنلاین به میان می آید بیشتر افراد ذهن شان به سمت سایت های اینترنتی می رود. اگرچه داشتن سایت نسبت به راه اندازی وبلاگ از اهمیت بیشتری برخوردار است و می تواند مزایای متعددی در اختیارتان قرار دهد، اما راه اندازی وبلاگ نیز مزایای خاص خود را دارد.
تا به حال برایتان پیش آمده است که بخواهید مطالب و خاطرات روزانه تان را در فضای وب به اشتراک بگذارید یا بخواهید دانسته های علمی تان را در اختیار مخاطبان قرار دهید؟
اگر پاسخ تان به این سوالات مثبت است بدون شک داشتن یک وبلاگ قدرتمند بهترین گزینه برایتان خواهد بود. در این مقاله قصد داریم به همین موضوع بپردازیم.
وبلاگ چیست و چگونه بسازیم؟
اگر با تاریخچه وبلاگ آشنا نیستید، بهتر است کمی بیشتر در این باره صحبت کنیم. واژه وبلاگ برای اولین بار توسط وبلاگ نویس آمریکایی ابداع شد. در ابتدا این واژه به معنی دفتر خاطرات آنلاین به کار می رفت.
افرادی که آن سال ها مشغول وبلاگ نویسی بودند تلاش می کردند خاطرات روزمره شان را با مخاطبان به اشتراک بگذارند و از حال و هوای خودشان بنویسند.
با پیشرفت فناوری و طراحی سیستم های وبلاگی متعدد، این حوزه نیز دستخوش تغییر شد و امکانات مختلفی در آن راه یافت. این روزها سیستم های وبلاگی زیادی را می بینید که هر کدام از آن ها امکانات و ویژگی های متعددی در اختیارتان می گذارند و به شما اجازه می دهند پا را فراتر از خاطره نویسی بگذارید و یک سایت شخصی مفید و کاربردی داشته باشید.
فرض کنید می خواهید یک وبلاگ شخصی برای معرفی واحد های پول کشورهای مختلف راه اندازی کنید و در آن راجع به واحدهای پول حرف بزنید. بدون شک در این شرایط گزینه های مختلفی پیش رویتان خواهید داشت.
اولین کاری که باید انجام دهید انتخاب سیستم وبلاگ دهی است. قبل از اینکه دست به کار شوید و حضور خود را در اینترنت اعلام کنید، باید بدانید چه سیستم های وبلاگ دهی در ایران و جهان وجود دارد.
برخی از افراد ترجیح می دهند در سیستم های وبلاگی خارجی همچون مدیوم شروع به فعالیت کنند و بعضی ها دوست دارند سیستم های ایرانی همچون بلاگ را تجربه نمایند. اینکه از چه سیستم وبلاگ دهی استفاده می کنید به نیازها و خواسته های شما وابسته است.
در ایران سیستم های وبلاگ دهی متعددی وجود دارد که از جمله آن ها می توان به Blog.ir ، ویرگول، مداد، لوکس بلاگ و بلاگفا اشاره کرد.
بعد از اینکه سیستم وبلاگ دهی مدنظر را انتخاب کردید باید در سایت عضو شوید و شروع به فعالیت کنید. روند کار در بیشتر سیستم های وبلاگدهی یکسان است. نام کاربری، ایمیل و پسوردتان را می نویسید و عضویت تان را تایید می کنید. بعد از ورود به سیستم وبلاگ دهی قالبی که دوست دارید را انتخاب می کنید و شروع به نوشتن مطلب می نمایید.
چگونه برای وبلاگ خود قالب بسازیم؟
اگر برنامه نویسی بلد باشید ساخت قالب کار چندان دشواری برایتان نخواهد بود. با اینحال افراد زیادی هستند که آشنایی زیادی با دنیای برنامه نویسی ندارند و در عین حال می خواهند قالب وبلاگ شان را شخصی سازی کنند.
اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید می توانید از افراد خبره کمک بگیرید یا از قالب سازهای رایگان و حتی پولی استفاده کنید. برخی از سیستم های وبلاگ دهی قالب های مختلفی در اختیارتان می گذارند و به شما اجازه می دهند این قالب ها را بر اساس نیازتان سفارشی سازی کنید.